header banner
Default

Is het mogelijk om geld te verdienen met crypto?


Word jij wel eens geprikkeld door geluiden over wat de Ethereum koers nu weer doet en dat Bitcoin weer in waarde gestegen is? Dan vraag je je wellicht af of geld verdienen met crypto echt mogelijk is, en of ook jij er een extra zakcentje of zelfs nog meer mee zou kunnen verdienen. We leggen je uit hoe het werkt.

Kun je echt geld verdienen met crypto?

VIDEO: Hoeveel geld heb ik gemaakt met $1,000? - Crypto day traden
DjaniBoi

Ondanks de vele sceptici is allang bewezen dat geld verdienen met crypto heel goed mogelijk is. Er zijn meer dan genoeg cryptomiljonairs die vroeg ingestapt zijn en hebben kunnen profiteren van de vlucht die de koersen sindsdien genomen hebben. Even snel geld verdienen met crypto is nu minder waarschijnlijk. Maar geld verdienen met Bitcoin, Cardano of een van de vele andere cryptocurrencies is nog steeds mogelijk omdat de koersen van cryptovaluta tamelijk veranderlijk zijn. Ieder relevant stukje nieuws kan op korte termijn een aanzienlijke positieve of negatieve invloed hebben op de koersen, en juist daarin schuilen de kansen op winst. 

Hoe verdien je geld met crypto?

VIDEO: 7 Ways To Make $10,000 A Month With Crypto In 2023
Lark Davis

De vraag is natuurlijk: hoe verdien je geld met bitcoins of andere crypto’s? De key is simpelweg om het te verkopen voor een hogere prijs dan je zelf betaald hebt. Je kunt actief handelen in crypto door er dagelijks mee bezig te zijn en telkens kleine beetjes winst te maken door op het juiste moment een verkoop te sluiten. Dit actief in digitale valuta handelen gebeurt op beurzen als Binance, waar veel mensen die precies weten hoe cryptomunten werken een dagtaak maken van het sluiten van gunstige deals en zo hun brood verdienen. Maar als je je niet te veel wilt hoeven verdiepen in het wereldje, kun je ook gewoon bij een broker een langetermijninvestering doen en simpelweg wachten tot je op een mooie winst staat voordat je je cryptobezittingen weer verkoopt.

Kun je geld verliezen met crypto?

VIDEO: Kan je €10.000 maken in 10 dagen met Cryptotraden - #NIEUWSGIERIG​ | Gierige Gasten
Nieuwe Gasten

Bovenstaande suggereert natuurlijk dat beleggen in Bitcoins een goed idee is. Maar de realiteit is natuurlijk wel dat het een gok blijft. Juist in het feit dat de cryptomarkt zo volatiel kan zijn en dat tot grote winsten kan leiden, schuilt ook het gevaar van het verliezen van geld door het te beleggen in crypto. Als je instapt op een moment dat de prijs van de cryptocurrencies waarin je investeert relatief hoog staat en hij zakt daarna alleen maar, dan kan je investering zo flink in waarde dalen. Het beste crypto-advies wat we je kunnen geven, is om niet in paniek te raken en geduldig te zijn. Verkoop niet, maar wacht geduldig tot de koers weer stijgt. Als jouw gekozen crypto’s de potentie hadden om de ‘beginwaarde’ van te bereiken, dan betekent dat dat ze ook weer daar kunnen terugkeren. Wel kan het zijn dat je daar maanden of zelfs jaren op moet wachten. 

Belangrijk is dat je belegt in cryptovaluta met geld dat je kunt missen. Zo raak je niet in de financiële problemen door je beleggingen. Ook is het feit dat je het geld niet nodig hebt een extra stok achter de deur om geduldig te zijn met het verkopen van je crypto tot de koers interessant genoeg om je winst te nemen. Ook dan bestaat de kans dat de koers daarna verder stijgt. Treur dan niet, maar wees blij met de winst die je wél gemaakt hebt!

Beeld: Unsplash

Sources


Article information

Author: Christopher Munoz

Last Updated: 1703114162

Views: 1181

Rating: 4.1 / 5 (90 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Munoz

Birthday: 1910-04-21

Address: 2531 Christopher Crossroad Apt. 650, Lake Christina, SD 75658

Phone: +3950065413748820

Job: Astronomer

Hobby: Archery, Bird Watching, Whiskey Distilling, Horseback Riding, Backpacking, Surfing, Beekeeping

Introduction: My name is Christopher Munoz, I am a artistic, enterprising, audacious, candid, vivid, forthright, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.