header banner
Default

OAX para birimi nedir? Ne iş yapar? Hangi borsalardan alınır? Ne zaman çıktı?


OAX coin OAX Foundation platformunun yerel kripto para birimi olarak işlem görmektedir. OAX coin ile merkeziyetsiz finans ekosistemine katkı sunulma amacı güdülmektedir.

OAX Coin Nedir?

OAX coin, merkeziyetsiz finans ve merkeziyetsiz varlıklar alanında faaliyet sürdüren OAX Foundation platformunun ana ağ kripto birimidir. Coinmarket verilerine göre yazımız esnasında 2.84 TL ile işlem görmektedir. Etherium ekosisteminde oluşturulan OAX coinin toplam arzı 100 milyon adettir. Dolaşımdaki arzı ise 77 milyon adettir.

OAX coin dolaşımdaki arzı ile tüm kripto paralar arasında 218,836,760 TL market değeri ile 907. sırada yer almaktadır. OAX coin OAX vakfı tarafından yönetilmektedir. OAX Vakfı topluluğun katkısı ile her geçen gün gelişmekte ve büyüme kat etmektedir. Merkeziyetsiz ekonominin ve dijital varlıkların öneminin her geçen gün artması OAX coinin önemini de artırmaktadır.

Hangi Borsalardan Alınır?

OAX coinin toplam arzının %70 den fazlası kullanıcılar tarafından işlem görmektedir. Listelemenin bulunduğu borsalar üzerinden yatırımcılar fiat paralar ve diğer kripto paralar ile alım satım işlemleri yapılabilmektedir. Yatırımcılar borsalar üzerinden aldıkları OAX coinleri OAX platformu üzerinden oluşturdukları cüzdanlarına ya da metamask cüzdanlarına aktarabilmektedir.

OAX Coin etherium ekosisteminde oluşturulmuş ve erc-20 ağı ile işlem yapılmaktadır. Kullanıcıların borsalardan alım işlemlerini yaptıktan sonra başka bir cüzdana transfer işlemlerini yaparken bu ağın seçili olduğuna dikkat etmesi gerekmektedir. Yanlış ağa yapılan gönderimlerde OAX coinlerin kurtarılmama ihtimali bulunmaktadır.

Oax coin aşağıda bulunan borsalardan alınabilmektedir.

BİNANCE

GATE.İO

CoinDCX

OAX Ne Zaman Çıktı?

OAX 2017 yılında kurulan OAX Foundation'ın ana kripto para birimidir. OPAX vakfı tarafından yönetimi yapılmaktadır. Kuruluşu ile birlikte OAX Foundation merkeziyetsiz ekonomi alanında kullanıcılara hizmet vermektedir. Merkeziyetsiz varlıkları önemine değinen vakıf bu alanda arge ve eğitim gibi çalışmaları kullanmaktadır.

ERC-20 ağı üzerinden işlem yapılan OAX coin, vakfın önderliğinde blok zincir teknolojisini geliştirmek için kullanılmaktadır. Bu amaca uygun olarak OAX coin gelişimi ve kullanım alanları artırılmaya çalışılmaktadır. OAX coin uzun yıllardır bu alanda hizmet veren başarılı bir ekip tarafından yönetilmektedir.

Ne İş Yapar?

OAX vakfı merkezi olmayan finans kuruluşları ve dijital varlıkların, ana akım finans sektörü ve ticaretin geleceğinin ayrılmaz bir parçası olacağını ifade etmektedir. Vakıf merkezi olmayan finans iş birlikçileri ile köklü bir iş birliği yaparak merkeziyetsiz ekonomiyi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda bu amaca hizmet edecek kilit oyuncular ile iş birliği yapmayı amaç edinmektedir.

Vakıf blok zincir konusunda hizmet veren firmaların bu alanda bulunan 4 ana eksiğini gidermek amacı ile çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır. OAX vakfı tarafından belirlenen 4 ana eksiklik, hız, ölçeklenebilirlik, birlikte çalışma ve güvendir. OAX vakfına göre blok zincir alanında falliyet gösteren firmaların bu teknolojiyi geliştirmek ve daha ileriye taşımak için birlikte çalışması gerektiğine inanmaktadır.

OAX coin 2017 yılından beri piyasada olan ve dolaşımdaki arzı ile bir temele oturan kripto paradır. Listeli olduğu borsalar düşünüldüğünde daha ilerleyecek birçok alanın bulunduğu OAX vakfının ve OAX coinin gelişimi ile yatırımcı sayısının daha da artacağı düşünülmektedir. Ana amacına ulaşması ve kripto paralar için öngörülen eksikliklerin giderilmesi blok zincir teknolojisinin daha köklü bir gelişim yaşayacağını göstermektedir.

Yazımız içinde anlatılanlar yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Sources


Article information

Author: Patricia Patel

Last Updated: 1704472922

Views: 697

Rating: 4 / 5 (102 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Patel

Birthday: 1992-01-20

Address: Unit 2132 Box 9818, DPO AP 45766

Phone: +3639613616997807

Job: IT Support Specialist

Hobby: Geocaching, Quilting, Table Tennis, Camping, Surfing, Poker, Calligraphy

Introduction: My name is Patricia Patel, I am a fearless, esteemed, resolute, exquisite, honest, skilled, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.